Här är ett axplock av vad som är på gång i våra parker och trädgårdar under våren:

loekskiss_millesgarden_hog

 

 

 

 

 

 

50000 vilda vårlökar!

Några av våra mest kända platser i Stockholm: MillesgårdenRosendals Trädgård och Prins Eugens Waldemarsudde visar våren 2015 en gemensam satsning på vårlökar i park och trädgård. Total har trädgårdsmästarna planterat 50 000 lökar. Den mångfald och variation på användning av återkommande fleråriga lökväxter utgår från respektive platsers förutsättningar, tradition och möjlighet till nyskapande. Pågår hela våren. Läs mer!

Familjens frödag på Gunnebo Slott 19 april

Söndagen den 19 april, kl 11-16, förvandlas åter Gunnebo Slott och Trädgårdar till en spirande inspirationsdag för alla barn och föräldrar – då upprepar vi succén från i fjol, sår ett frö till kunskap och förmedlar våra tankar kring ekologi och hållbarhet. Läs mer!

Lisebergs trädgårdsdagar 7-10 maj

Västsveriges största trädgårdsmässa kan erbjuda försäljning av växter, fröer, plantor, verktyg och allt som hör balkong, uteplats eller trädgården till. Mässan bjuder på inspiration, kreativa utställningar, idéer, tips och råd – allt i den blomstrande nöjesparken. Läs mer!

Trädgårdsnatt i Uppsala 23 maj

Njut av den linneanska försommarkvällen!. Du kan vandra på Linnéstigarna, besöka Trädgårdsmässan Uppsala Garden, plantera växter med självaste Carl von Linné, få trädgårdsrådgivning av Ann-Catrin Thor, lyssna på musik i Linnéträdgården, vara med på invigning av Prinsessan Estelles fjällparti, uppleva Emma Tranströmer som Fru von Linné, gå på biexkursion, doftvandring och ljudvandring. Läs mer!

Trädgårdsmässa i Rottneros Park, Sunne 23-24 maj

Sunne Trädgårdsmässa är en kvalitativ, nyskapande och inspirerande mässa på den mest lämpliga platsen i Sverige. Mässan fokuserar givetvis på allt som finns i och runt i trädgården med inriktning mot bygg, utemiljö, design och mat. Läs mer!

Malmö Garden Show 29-31 maj

29-31 maj 2015 är det åter dags för parkernas stad att under tre passionerade dagar bjuda på tonvis av grön inspiration, vackra och kreativa utställningsträdgårdar och balkongutställningar i härliga Slottsträdgården.
Passa på att ta del av trender, traditioner och kunskap och handla på den uppskattade trädgårdsmarknaden. Dessutom mat, musik och familjeaktiviteter. Läs mer!