Det råder trädgårdsyra i Göteborg när Gothenburg Green World 2016 nu är i gång. Deltar gör även nätverket Swedish Society of Public Parks & Gardens (SSPPG) där 30 av Sveriges främsta publika parker och trädgårdar är medlemmar. Nätverket syftar till att genom gemensamma satsningar sätta Sverige på kartan som trädgårdsland.

Under Gothenburg Green World i sommar medverkar SSPPG bland annat vid informationsplatsen i Bältespännarparken mitt i centrala Göteborg. Även flera av nätverkets medlemmar deltar själva i evenemanget däribland Gunnebo Slott och Trädgårdar, Göteborgs Botaniska trädgård, Göteborgs Parker och Liseberg. Fyra aktörer som dessutom är huvudansvariga bakom satsningen. En annan medlem, Tjolöholms Slott i Kungsbacka kommunen är med som samverkanspartner i projektet.

– För oss är det en självklarhet att delta i detta evenemang. Vi, liksom Gothenburg Green World vill inspirera till en grönare värld och få fler att upptäcka alla fantastiska parker och trädgårdar som finns runt om i Sverige. De är tillgängliga för alla och bakom står passionerade och drivna kreatörer. Detta hoppas vi att besökarna kommer få uppleva i Göteborg i sommar, säger SSPPGs ordförande Lena Vikström, VD Gunnebo Slott och Trädgårdar.

 Hoppas vi ses där och läs mer i vårt pressmeddelande,  ladda ner det här!