4-15 maj 2017 kommer 65 magnoliaentusiaster från hela världen att besöka Sverige för Magnolia Society Internationals årliga konferens med föredrag och seminarier.
Temat för mötet är ”Cool Magnolias for Cool Climates”. Deltagarna gör också studiebesök bland annat i Malmö, Uppsala, Enköping och Göteborg.
På det fullmatade programmet står besök i flera av parkerna och trädgårdarna som är medlemmar i nätverket SSPPG: Sofiero slott och slottsträdgård, Enköpings parker, Uppsala Linneanska trädgårdar, dvs Linnéträdgården, Botaniska trädgården och Linnés Hammarby och Göteborgs botaniska trädgård och Trädgårdsföreningen.
De svenska arrangörerna är Lennarth Jonsson, Lennart Söderberg och Sten Beckman. Till de privata trädgårdar som gästerna också besöker hör Lennart Söderbergs trädgård utanför Uppsala. Där har han planterat ungefär 150 magnolior och där testar och utvärderar han vilka som är lämpade för vårt nordliga klimat.

Swedish Society of Public Parks and Gardens welcomes Magnolia Society International to Sweden and their Annual Meeting, held May 4-15, on the theme “Cool Magnolias in Cold Climate”. The meeting includes visits to seven of the Society’s parks and gardens.